Sorry, Google. Enough is enough. This time SEO fights back.

We don’t believe in “Don’t be evil” anymore

Kalin Karakehayov vs. Google

Φίλοι, SEO επαγγελματίες και webmasters

Είναι δύσκολο να πιστέψετε την παρακάτω ιστορία όμως είναι γνήσια 100 % και αποδεικνύει την κατάχρηση εξουσίας από την Google έναντι των ιδιοκτητών ιστοσελίδων. Ίσως οι δικές μας απώλειες και ζημιές δεν ήταν μάταιες αλλά η απελπισία μας γέννησε μια ιδέα . Ιδέα την οποία όλοι στην Google , μέχρι τους Larry Page και Sergey Brin , θα τους φανεί αρκετά ενοχλητική.

Η Google προχωρήσει πάρα πολύ και η κοινότητα των SEO βελτιστοποιητών πρέπει να κάνει κάτι. Όσο και να ορκίζεται ο Matt Cutts ότι η Google έχει ανάγκη το SEO, στην πραγματικότητα εμείς αφαιρούμε ένα δυνητικό εισόδημα από το Google Adwords με αποτέλεσμα ο οικονομικός τους στόχος να είναι η ολοκληρωτή μας καταστροφή. Στην πραγματικότητα, η Google εφαρμόζει με επιτυχία το «διαίρει και βασίλευε » και σε μας μένει η επιλογή είτε να επιβιώσουμε όλοι μαζί, είτε να πεθάνουμε ξεχωριστά.

Αρνούμαι όμως να πιστέψω ότι οι κακές επιθυμίες της εταιρείας Google θα γίνουν πραγματικότητα. Δεν έχω δει ποτέ αλλού μια τόσο ισχυρή, έξυπνη και με επιρροή κοινότητα όπως αυτή των ατόμων που ασχολούνται με βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων και webmasters. Έχουμε όλα τα μέσα για να αντεπιτεθούμε. Απλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι καιρός να το κάνουμε. Σήμερα θα σας πω την ιστορία μου και πως πιστεύω ότι μπορούμε να μειώσουμε την ισχύ της Google. Παρά τον οικονομική πόλεμο με τον οποίο μας απειλεί η Google, και εμείς είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε τις θέσεις μας. Παρά το μονοπώλιό τους στην αναζήτηση και διαφήμιση μέσω Διαδικτύου, υπάρχει τρόπος που δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστεί. Νομίζω ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή, από την αντίσταση – όχι μόνο για τον εαυτό μας ( ψωμί για μας θα υπάρχει πάντα ), αλλά για να βοηθήσουμε τους αμέτρητους σε όλο τον κόσμο, εντελώς αβοήθητος ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που βλέπουν της επισκέψεις στης ιστοσελίδες τους να μειώνονται εξαιτίας τον κυρώσεων της γκουκλ, βλέπουν τα σαιτ τους να καταλαμβάνουν θέσεις στην δεύτερη σελίδα εκτοπισμένα από ιστοσελίδες όμως η Wikipedia και άλλα μεγάλα sites, και αναρωτιούνται αν αξίζει να ξεκινήσουν ξανά από το μηδέν.

Εσύ Google, έχασες το κλειδί της επιτυχίας. Έχασες την εμπιστοσύνη όλων μας. Μετά από 10 χρόνια , η ιστορία θα κρίνει τον Matt Cutts και θα αποφανθεί ότι η έλλειψη αμφίδρομης επικοινωνίας και διαφάνειας ήταν οι καίριες αιτίες της πτώσης σας .

Η ιστορία

Πριν από λίγες ημέρες , η SEO ομάδα μας δέχτηκε την χαριστική βολή από την Google. Μετά από χρόνια αργά αυξανόμενης παρενόχλησης, αποφάσισαν να καταστρέψουν όλες τις ιστοσελίδες μας αφαιρώντας της από τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης χειροκίνητα, με το πρόσχημα ότι ΟΛΑ είναι «καθαρό spam».

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ είναι σε δίκτυο, δεν είναι αμοιβαία συνδεδεμένες, ούτε συμπεριλαμβάνονται σε οποιαδήποτε υπηρεσία. Χρησιμοποιούμε μια απλή εγκατάσταση WordPress, που δεν αφήνει ίχνη, και είναι διάσπαρτα σε εταιρείες φιλοξενίας (hosting), μαζί με χιλιάδες άλλους δικτυακούς τόπους. Δεν περιλαμβάνονται σε οποιαδήποτε λίστα, ούτε έχουν τις ίδιες συνδέσεις. Η υπάλληλοι της Google έκαναν τον κόπο να της αναζητήσουν χειροκίνητα όλες, πιθανόν μέσω Whois, Google Analytics ή / και Webmaster Tools, παρόλο που έχουμε διαφορετικά δεδομένα. Κατέβαλαν μια ιδιαίτερη προσπάθεια να καταστρέψουν προσωπικά μια μικρή ανεξάρτητη ομάδα SEO επαγγελματιών σε μια χώρα όπου ο μέσος καθαρός μισθός είναι περίπου 400 $ – πραγματικά ωραίο για τα μεγέθη μιας εταιρείας που έχει ετήσια έσοδα 50 δισ. δολάρια. Τρεις συνάδελφοι από το προσωπικό μας ζουν σε μικρές επαρχιακές πόλεις της Βουλγαρίας , όπου σχεδόν δεν υπάρχουν ευκαιρίες για εργασία και όλοι συντηρούν οικογένειες.

Η ομάδα μου εργάζεται στον τομέα της SEO προώθησης ιστοσελίδων τα τελευταία πέντε χρόνια. Αφού πληγήκαμε από τους τελευταίους πινγκούνους αλλάξαμε την στρατηγική μας δίνοντας βάση σε παλιά domain με ιστορία και κύρος τα οποία έχουν λήξει. (το κόλπο λειτουργεί!) . Περάσαμε δύο χρόνια εργαζόμενοι σκληρά σε expired domains και τώρα διαθέτουμε μια τεράστια λίστα με κυρίως CCTLD domains με χιλιάδες εισερχόμενους συνδέσμους, ιστορία και κύρος ελεύθερους και έτοιμους για εγγραφή. Δεν χρειάζεται να πω ότι κάτι τέτοιο δεν άρεσε καθόλου στην Google :)

Εδώ θέλω να τονίσω ότι το κέρδος δεν είναι το παν για μας, ούτε αποτελεί αυτοσκοπό. Προσπαθούμε να κάνουμε καινούρια πράγματα στις σπάνιες στιγμές εκτός δουλειάς και έχουμε δωρίσει πολλά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς . Έχουμε βοηθήσει ΜΚΟ να βελτιώσουν της ιστοσελίδες τους και να προσπαθήσουμε να δώσουμε στην κοινωνία την δική μας συνεισφορά ως ανταλλαγή γνώσεων και δεξιοτήτων . Πρόσφατα αγόρασα ένα domain με μεγάλη επισκεψημότητα που είχε λήξει, και αντί να προσπαθήσω να αυξήσω τα κέρδη μας, το κατεύθυνα σε αυτό το υπέροχο βίντεο http://vimeo.com/36789712.

Οι ομάδα μας σέβεται το Ίντερνετ. Έχουμε δημιουργήσει δικό μας εργαλείο Black Hat SEO script για αυτόματη δημιουργία περιεχομένου που λειτουργεί σε όλες τις γλώσσες και για όλες τις λέξεις-κλειδιά και δεν απαιτεί επένδυση χρόνου ή χρημάτων ( εκτός από την αγορά domain name) και μπορούμε να παράγουμε τεράστιες ποσότητες αυτόματου περιεχομένου που να μας φέρνει επισκέπτες από long tail traffic. Το script μας πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές όμως δεν το χρησιμοποιήσαμε ποτέ, διότι δεν θέλουμε να μολύνουμε το Internet με άχρηστο και ανούσιο περιεχόμενο αποκλειστικά και μόνο για το κέρδος. Δεν είμαστε οι κακοί στην ιστορία.

Αλλά η ομάδα του Google web spam team έκανε όλες της ενέργειες που μπορούσε για να μας καταστρέψει. Γιατί έχουμε κάνει το χειρότερο έγκλημα όλων – εμείς … πωλούμε συνδέσμους. Φυσικά , αυτό δεν παραβιάζει οποιουσδήποτε νόμους, ούτε προκαλεί κακό σε κανέναν αλλά η Google, η οποία με τη σειρά της επίσης πουλάει πολλές διαφημίσεις, μερικές από αυτές αρκετά ενοχλητικές ( όπως στα ενσωματωμένα βίντεο στο Youtube. ) , αποφάσισε ότι κανείς άλλος δεν έχει δικαίωμα να πουλάει διαφημίσεις και πρέπει να τιμωρεί όσους τολμούν να το κάνουν. Όμως, η Google στην πραγματικότητα βασίζεται σε πληρωμένους εισερχόμενους συνδέσμους οι οποίοι διαχωρίζουν της μεγάλες εταιρείες με τεράστιους προϋπολογισμούς από της μικρές ως εν δυνάμει απατεώνες , μεταπωλητές, affiliate – ίσως ιστοσελίδες κατώτερης ποιότητας). Και συνήθως αυτές οι εταιρείες που έχουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό συχνά προσφέρουν και καλύτερες υπηρεσίες. Έτσι, οι πληρωμένοι σύνδεσμοι φέρνουν περισσότερα οφέλη από ό, τι ζημιές στην Google, επειδή οδηγούν σε σταθερότητα και καλύτερες κατάταξεις στο SERP για λέξεις κλειδιά με υψηλό ανταγωνισμό. Όμως εδώ βρίσκεται θαμμένο το σκυλί, αφού τα χρήματα των πελατών εκτρέπονται από το Adwords προς τους ειδικούς SEO και η Google, με έναν εξαιρετικά υποκριτικό τρόπο καταδικάζει. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί :

- Παρατήρησα τον τελευταίο καιρό ( πέρυσι ) ότι, όταν τιμωρείτε ένας πωλητής συνδέσμων, δεν τιμωρείτε ο αγοραστής, ακόμα κι σε μαζικές αγορές, εκτός αν κάνει κάτι ηλίθιο όπως χρήση ίδιας λέξης κλειδί παντού. Πίστευα ότι οι αγοραστές συνδέσμων προσπαθούν να χειραγωγήσουν τα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google , αφού αγοράζουν συνδέσμους προσπαθώντας να κατατάξουν σε καλύτερες θέσεις της ιστοσελίδες τους! Η απάντηση είναι – ότι στην πραγματικότητα η Google αγαπάει τους αγορασμένους συνδέσμους αφού αυτοί σταθεροποιούν τα αποτελέσματα αναζήτησης .

- Γιατί η Google δεν έχει καταστρέψει όλα τα δίκτυα που πωλούν συνδέσμους; Ναι είναι αλήθεια ότι μερικά δίκτυα έχουν χτυπήσει εδώ και εκεί για να έχει τι να γράφει ο Matt Cutts , στο twitter, όμως αυτό είναι καθαρό δείγμα δημόσιων σχέσεων και μόνο αποσκοπεί να εκφοβίσει την κοινότητα. Στην πραγματικότητα , οι πωλητές και οι αγοραστές συνδέσμων μπορούν πολύ εύκολα να προσδιοριστούν σε μια μέρα, με ένα πολύ απλό αλγόριθμο που μπορεί να γράψει κάθε παιδί που σπούδασε γραφικές παραστάσεις στο σχολείο. Και πραγματικά το εννοώ σε μία ημέρα όλα τα δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Αν πιστεύετε ότι η Google δεν έχει της απαραίτητες πληροφορίες είστε απλά αφελείς. Η αλήθεια είναι ότι απλά δεν θέλουν να τα καταστρέψουν! Το ίδιο ισχύει και στην Ρωσία εδώ και χρόνια μεταξύ της Yandex και Sape.ru.

Να ποιο είναι το μήνυμα που η Google δεν σας λέει πραγματικά : Μην αγοράσετε συνδέσμους ( χρησιμοποιήστε τα χρήματά σας σε αγορά διαφήμισης στο Adwords ), όμως αν έχετε ήδη αγοράσει και τα χρησιμοποιείτε σωστά σας ευχαριστώ αφού σταθεροποιείτε της κατατάξεις.

Στην πραγματικότητα , πριν μερικά χρόνια η Google ήταν περισσότερο δίκαιη με τους πωλητές συνδέσμων αφού τους επέβαλε Pagerank κυρώσεις, όταν το παράκαναν. Τα σαιτ τους παρέμεναν στο ευρετήριο της μηχανής αναζήτησης και συμμετείχαν στης κατατάξεις, όμως τώρα τα πράγματα άλλαξαν και τα σαιτ που πουλάνε συνδέσμους αφαιρούνται από το index της google, λες και η ποιότητα του περιεχομένου σχετίζεται με την αγοραπωλησία συνδέσμων, η οποία οδηγείται από το κέρδος. Είναι σαν να έχεις διαφημίσεις Adsense στο κατά 99 % ορατό μέρος του σαιτ σου ( πολύ πιο ενοχλητικό και εξίσου οδηγούμενο από το κέρδος, όμως αυτές οι ιστοσελίδες δεν αφαιρούνται από το ευρετήριο – στη χειρότερη περίπτωση, δέχονται μια Panda ποινή). Και φυσικά, αμέτρητοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αγοράζουν και πωλούν συνδέσμους χωρίς συνέπειες , όπως τα δίκτυα που προανέφερα.

Εμείς δεν είχαμε τέτοια τύχη

Το Google web spam team έκανε τον κόπο να διερευνήσει ολόκληρο το δίκτυο μας από ιστοσελίδες ( περισσότερες από 1000), ( πρέπει να ήταν δύσκολη και περίπλοκη αναζήτηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από whois ) και να της αφαίρεση χειροκίνητα, ακόμα και εκείνες που δεν είχαν καθόλου web links, ή είχαν συνδέσμους και δεν παραβίαζαν επουδενεί τρόπο τις κατευθυντήριες γραμμές της Google. Τιμωρήθηκε ιστοσελίδα η οποία έχει 301 redirect προς άλλη σχετική ιστοσελίδα – προφανώς τώρα πλέον τιμωρούνται και ανύπαρκτες ιστοσελίδες :)

Επίσης , η Google αρνήθηκε να άρει τις κυρώσεις από της ιστοσελίδες που δεν έχουν πουλήσει ούτε έναν σύνδεσμο και έχουν μοναδικό και χρήσιμο περιεχόμενο που καλύπτει τις κατευθυντήριες γραμμές της Google στο 100 % . Προφανώς, από τη στιγμή που έχεις διαπράξει το κακούργημα να πουλάς συνδέσμους ( που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καλό για το Google serps, αν θυμάστε ) και έτσι ίσως να πήρες χρήματα που θα μπορούσε να πάνε στο Adwords , διαγράφεσαι για πάντα . Και όλες οι αιτήσεις σου για αναθεώρηση απορρίπτονται ξανά και ξανά , γιατί … εσύ είσαι ο πιο μισητός :)

Είμαι βέβαιος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλες αρχές ανταγωνισμού θα είναι πολύ ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι, η Google θεωρεί ότι κάποιες ιστοσελίδες δεν αξίζουν να έχουν θέση στο δείκτη της, όχι επειδή τα ίδια τα σαιτ έχουν κάποιο πρόβλημα αλλά γιατί η Google έχει πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη τους. Φανταστική εταιρική πολιτική , δεν συμφωνείτε; :) Εστίαστε στην ποιότητα της ιστοσελίδας , λέει η Google . Δεν είναι αστείο!

Παρακάτω παραθέτω μερικές ιστοσελίδες οι οποίες για την Google είναι «καθαρό spam» . Τα τρία πρώτα είναι ειδικά επιλεγμένα βίντεο πολύ υψηλής ποιότητας για σοβαρά παγκόσμια προβλήματα. Υπάρχουν και άλλα τα οποία θέτουν ερωτήσεις για την ποιότητα της εκπαίδευσης , τις κοινωνικές σχέσεις , τα παγκόσμια προβλήματα υγείας κτλ …

Google and poverty

Fossil fuels and Google

The future of girls and women

Σοβαρά προβλήματα γυναικών και κοριτσιών. Δεν έχουν σημασία για την Google.

Missing children and Google

Ακόμη και εξαφανισμένα παιδιά δεν είναι ποιοτικό περιεχόμενο για την Google.

Η Google φιλτράρει και επιλεγμένες κριτικές – απόλυτη λογοκρισία.

Criticism of Google

Όμως φυσικά η Google πρέπει να έχουν και κάπου δίκαιο. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα όπου η κρίση τους είναι αντικειμενική. Δείτε το.

Οι συντάκτες της Google αποφάσισαν ότι ένας πλήρης κατάλογος με συνδέσμους προς τα βίντεο του Matt Cutts είναι καθαρό spam :) Δεν μπορώ να διαφωνήσω περισσότερο – είναι ευκολότερο να βρεθεί μια βελόνα σε άχυρα παρά χρήσιμες πληροφορίες εκεί. :)

Έτσι, το συμπέρασμα μου είναι ότι ή στην Google δεν ενδιαφέρονται για τη φύση, τις γυναίκες, τα κορίτσια, τις κοινωνικές σχέσεις, την εκπαίδευση, τη ρύπανση και τη φτώχεια … ή έχουν κάτι πολύ προσωπικά εναντίον της ομάδας μου. Πιο προσωπικό από ότι το ευρωπαϊκό δίκαιο επιτρέπει, δεδομένου ότι η Google έχει το μονοπώλιο στην αναζήτηση πληροφοριών.

Στην πραγματικότητα, εμείς έχουμε περισσότερα από εκατό πολύ ποιοτικά άρθρα ( γεμάτα με γεγονότα σε στυλ Wikipedia ), όμως αυτό το γεγονός την πρώτη φορά κρίθηκε ως αρκετό για να αφαιρεθεί η τιμωρία από ένα σαιτ και την δεύτερη φορά κρίθηκε ανεπαρκές και η τιμωρία παρέμεινε. Το ίδιο σαιτ είχε διαφορετική αντιμετώπιση από τους ίδιους υπαλλήλους της Google . Αυτό αποδεικνύει ότι η Google μας μισεί και θεωρεί επιτρεπτό να αγνοεί τους δικούς της κανόνες για την τιμωρία ιστοσελίδων.

Η τεράστια εμπειρία που έχουμε στης κυρώσεις που μας έχει επιβάλει η Google μας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι οι συντάκτες της πολύ σπάνια ακολουθούν τους εταιρικούς κανόνες. Σε μια δοκιμή που κάναμε στέλνοντας τους αίτηση επανεξέτασης, και αναφέροντας ότι είμαστε κυβερνητική υπηρεσία, αφαίρεσαν την τιμωρία σε μια ιστοσελίδα χωρίς περιεχόμενο. Για την κυβέρνηση μπορεί, και εμάς όμως όχι; Παραίτηση, τώρα :)

Όμως θέλαμε να έχουμε 100 % απόδειξη ότι τα πάντα είναι σε προσωπική βάση, οπότε μετακινήσαμε το περιεχόμενο ενός blog με τρία άρθρα σχετικά με την προστασία της φύσης , το οποία σύμφωνα με το Google παραβίαζε τις κατευθυντήριες γραμμές σε ένα Blogspot blog το οποίο βρίσκεται στον δείκτη της Google. Αυτό το ιστολόγιο περιέχει κλεμμένο περιεχόμενο από άλλη πηγή. Θέλαμε να δούμε πως σκέφτονται οι συντάκτες της Google και το καταγγείλαμε ( το κάνουμε για πρώτη φορά με σκοπό να αναζητήσουμε που βρίσκεται το πρόβλημα :) Καμία αντίδραση. Το ιστολόγιο με το κλεμμένο περιεχόμενο συνεχίζει να βρίσκεται στο Google index. Δεν ξέρουν ότι είναι δικό μας . :)

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε πολλές φορές μαζί τους για να λύσουμε τα προβλήματα πολιτισμένα Προσπάθησα να έρθω σε επαφή με διάφορους υπαλλήλους της Google στο Google+ χωρίς αποτέλεσμα. Φίλοι ανέφεραν το πρόβλημα στην Google Βουλγαρίας χωρίς καμιά αντίδραση από την πλευρά της εταιρείας. Δεν μπορεί να λυθεί ένα πρόβλημα όταν δεν υπάρχει καμιά επικοινωνία και η μια πλευρά αγνοεί τελείως την άλλη. Αυτό είναι δικτατορία που δεν έχει καμία θέση στον 21ο αιώνα.

Σε μας πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Google μας έχει κηρύξει προσωπικό πόλεμο εναντίον της ομάδας μας με μοναδικό σκοπό να μας στραγγίσει οικονομικά και συναισθηματικά. Ξέρετε τι είναι εκατοντάδες δικά σου σαιτ να εξαφανίζονται από το ευρετήριο ; Μάλλον όχι , και είστε τυχεροί. Έχω το έχω νιώσει 7 φορές. Μας έχουν απορρίψει χωρίς καμία λογική εξήγηση περισσότερες από 8.000 αιτήσεις για επανεξέταση. Η Google θέλει να παραιτηθούμε και να εγκαταλείψουμε την μάχη.

ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ; ΟΧΙ

Δυστυχώς Google , κάνετε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Με της πράξεις σας δώσατε σε μια ομάδα με έξυπνους, δημιουργικούς και επίμονους ανθρώπους το μεγαλύτερο κίνητρο. Καταφέρατε να πιέσετε τον τίγρη στον τοίχο και τώρα αυτός θα αγωνιστεί μέχρι τέλος.

Αφού τώρα πλέον δεν έχουμε πολύ δουλειά, αφού σχεδόν όλες μας οι ιστοσελίδας είναι εκτός δείκτη, αποφασίσαμε να ανταποδώσουμε το χτύπημα και όπως εσύ μας έκοψες το εισόδημα μας έτσι και εμείς θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε το δικό σου και να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Google, έχετε παραβιάσει το χρυσό κανόνα στης επιχειρήσεις που διδάσκεται σε κάθε σχολείο – διαφοροποίησε τα εισοδήματα σου. Σχεδόν όλα τα κέρδη σας προέρχονται από το Adwords, κι έτσι είναι πολύ εύκολο να βρεθεί ένας τρόπος για να σας χτυπήσουμε εκεί που πονάτε. Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω το φιλτράρισμα διαφημίσεων Ad filtering – μια υπέροχη ιδέα σε έναν κόσμο όπου οι ενοχλητικές διαφημίσεις υπάρχουν παντού, ακόμα και στα βίντεο στο YouTube. Όμως το Ad filtering αφαιρεί της διαφημίσεις, μειώνοντας έτσι τα έσοδα σας συν το ότι κάνει καλό αφού οι άνθρωποι δεν υποχρεώνονται να βλέπουν διαφημίσεις της οποίες δεν θέλουν. Με αυτό το πρόγραμμα επίσης κερδίζουμε : χρόνο για να φορτώσει μια ιστοσελίδα , ενέργεια, χρήση μικρότερης υπολογιστικής ισχύς, bandwidth, καλύτερη ιντερνετική εμπειρίας του χρήστη.

Το αγαπημένο μου πρόγραμμα αφαίρεσης διαφημίσεων είναι το uBlock για το Chrome , Safari και Firefox , τα οποία εκτός του ότι φιλτράρουν και δεν εμφανίζουν της διαφημίσεις προστατεύουν επίσης την ιδιωτική σας ζωής σας Δείτε το παρακάτω παράδειγμα :

Without uBlock

Σαιτ χωρίς uBlock – Δεν ξέρω που να κάνω κλικ στο Download για να κατεβάσω το λογισμικό!

The same website with uBlock

Το ίδιο σαιτ με ενεργοποιημένο το uBlock. Μήπως είναι καλύτερα;

Βάζω στοίχημα ότι οι άνθρωποι που διαπραγματεύονται μετοχές της Google , θα χαρούν ιδιαίτερα στην προσπάθεια μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων SEO, και online διαφήμισης, που εργάζεται μέρα νύχτα για να μειώσει τα κέρδη της Google, διαφημίζοντας παντού προγράμματα αφαίρεσης διαφημίσεων. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να εμπνεύσουμε πολλούς άλλους webmasters και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που έχουν συνθλιβεί από χειροκίνητες τιμωρίες ή από φίλτρα της μηχανής αναζήτησης όπως το Penguin που θα μας βοηθήσουν να προωθήσουμε το φιλτράρισμα διαφημίσεων :) Τι θα συμβεί αν προκαλέσουμε χιονοστιβάδα ; Για κάθε αύξηση 1% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς για τα προγράμματα φιλτραρίσματος διαφημίσεων εσύ Google, θα χάσεις περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια μακροπρόθεσμα. (δισεκατομμύρια όχι εκατομμύρια).

Νομίζω ότι μόνο η ομάδα μου για ένα χρόνο θα μπορέσει να πετύχει αύξηση 1 % στην χρήση προγραμμάτων για φιλτράρισμα διαφημίσεων, και με τη βοήθεια χιλιάδων εμπειρογνωμόνων SEO σε όλο τον κόσμο… θα αναγκάσουμε τον Matt Cutts να ξανασκεφτεί, όπως και τους μετόχους της Google .

Επέλεξα να ονομάσω την διαδικασία “crowd defunding” – θα αρέσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και είναι ένα ωραίο hashtag #CrowdDefunding – με το οποίο πολλοί άνθρωποι θα δοκιμάσουν να μειώσουν τα έσοδα των άπληστων εταιριών :)

Google, τώρα ίσως βρίσκεσαι στο έλεος του webmaster και αν σου συμπεριφερθούν όπως εσύ τους συμπεριφέρεσαι τα τελευταία δύο χρόνια … κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Μόνο η κοινότητα Black hat SEO ενωμένη μπορεί να καταφέρει να μειώσει μεγάλο μέρος της επιρροής Adwords εσόδων, χωρίς να έχει σημασία πόσο πολύ χρόνο και προσπάθεια χρειάζεται.

Για να σε κάνω περισσότερο ευτυχισμένη Google , θα παρακολουθώ την πορεία μας εδώ στο karakehayov.com και κάθε μέρα θα σε ενημερώνω για το ποσοστό που καταφέρνουμε να σου αφαιρούμε από τα μελλοντικά σου κέρδη, τα οποία θα πηγαίνουν στα δωρεάν οργανικά κλικ και έτσι θα υποστηρίζουμε της προβληματισμένος μικρές επιχειρήσεις και της SEO κοινότητες που εσύ προσπαθείς να καταστρέψεις. Η προσπάθεια σου να μας φέρεις αντιμέτωπους μεταξύ μας, μετατρέποντας μας σε χαφιέδες σου, και δίνοντας βάρος στο Disavow tool και στο negative SEO δεν είχε επιτυχία. Σήμερα είμαστε ενωμένοι ως κοινότητα και το μήνυμα που διαβάζετε είναι μια πρόσκληση για να αντιδράσετε στην δικτατορία της Google. Ελπίζω ότι αυτό το μήνυμα θα φτάσει σε πολλούς webmasters και ειδικούς SEO και θα έχει περισσότερο θέαση από τα βίντεο του Matt Cutts ! Εάν έχετε χτυπηθεί από την Google , ενωθείτε με την φωνή μας, υποστηρίξτε μας και μοιραστείτε το μήνυμα χτυπώντας τους εκεί που τους πονάει περισσότερο – διαφημίστε και χρησιμοποιείστε τα Ad filtering (συγγνώμη , Google :) ) , όπως το AdBlock για το Chrome , Safari και Firefox . Αν δεν έχετε πληγεί μέχρι τώρα, καλό θα είναι να βοηθήσετε την προσπάθεια μας αφού:

Εάν έχετε ένα site , θα σας χτυπήσουν με κάποιο τρόπο. Αν δεν το πιστεύετε αυτό, προσπαθήστε να δείτε το Google keyword data.
Το μονοπώλιο της Google είναι επιζήμιο για το Διαδίκτυο και τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, είναι επιζήμιο και για τις μικρές επιχειρήσεις. Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που δίνουν τόσα πολλά χρήματα για διαφήμιση στο Adwords , που τελικά δεν μένει τίποτα για αυτούς. Το Google είναι μια τεράστια μαύρη τρύπα που ρουφά τα χρήματα από τις μικρές επιχειρήσεις και τις τοπικές οικονομίες . Αναρωτηθήκατε ποτέ τι συμβαίνει με αυτά τα χρήματα;
Αυτοί είναι πολύ πλούσιοι, όμως χρησιμοποιούν όλα τα πιθανά κενά στο φορολογικό σύστημα, για να αποκομίζουν μεγαλύτερα κέρδη για τους μετόχους τους. Αυτό είναι το τέλος του μύθου ότι η Google ενδιαφέρεται για τον κόσμο . Δυστυχώς, τα κέρδη είναι το παν.
• Η Google συλλέγει τεράστιες ποσότητες χρημάτων, πολύ περισσότερο από ό, τι μπορεί να επανεπενδύσει. Εάν αυτά τα χρήματα πάνε σε άλλες μικρότερες εταιρείες, θα ενισχυθούν και άλλες τοπικές οικονομίες και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Και εδώ δεν μιλάμε για ψίχουλα αλλά για δισεκατομμύρια δολάρια.
• Καλύτερα να μην ανοίξω το θέμα της ιδιωτικής ζωής.

Όλοι μας ζούμε σε έναν κόσμο και αν ο καθένας μας κάνει ότι μπορεί αυτός ο κόσμος θα γίνει καλύτερος. Η Google είναι μια άπληστη εταιρεία που δοκιμάζει 41 αποχρώσεις του μπλε για να διαπιστώσει σε ποια οι άνθρωποι θα κάνουν περισσότερα κλικ στις διαφημίσεις που βλέπουν.

Δυστυχώς για εσένα Google, ο κόσμος θα είναι καλύτερος αν υπάρχει λιγότερο Adwords Κανείς μας δεν νοιάζονται για την απώλεια σου , ακόμα κι αν είναι για δισεκατομμύρια δολάρια, όπως εσύ δεν νοιάζεσαι για εμάς.

Εδώ είναι μερικές ιδέες για την προώθηση Ad filtering, της οποίες, δυστυχώς, για την Google η SEO κοινότητα μπορεί πολύ εύκολα να κάνει :

Το φιλτράρισμα διαφημίσεων Ad filtering βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη και προστατεύει τα προσωπικά του δεδομένων, μειώνει το χρόνο φόρτισης ενός σαιτ, και το bandwidth. Επίσης, εξοικονομεί ενέργεια και κάνει καλό στο περιβάλλον. Είναι δωρεάν και η εγκατάσταση του plugin διαρκεί 5 δευτερόλεπτα. Το καλύτερο προϊόν που δημιουργήθηκε ποτέ :)
• Όταν χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο προϊόν όπως το uBlock, και δείτε τα οφέλη οι απώλειες για την Google θα αυξηθούν σε ελάχιστο χρόνο.
Τα Ad filtering plugin είναι καταπληκτικά προϊόντα. Σου δίνουν εκείνο το υπέροχο συναίσθημα όπως όταν συγκρίνεις τον browser Internet Explorer με ένα πραγματικό browser – ξέρεις ότι ποτέ δεν θα επιστρέψεις σε αυτήν. Ποτέ. Και όταν βλέπετε τις αγαπημένες σου ιστοσελίδες χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις θα χαίρεσαι που χρησιμοποιείς τέτοιο plugin. Και οι απώλειές σου Google, θα συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται για πάντα .
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί αναρωτιέστε πως μπορεί να αφαιρέσετε της ενσωματωμένες ενοχλητικές διαφημίσεις από τα βίντεο στο Youtube. Θα τους πω πόσο εύκολο είναι να απαλλαγούμε από αυτές. Για πάντα.
• Θα συνεργαστούμε με κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, και θα τους εξηγήσουμε, ότι κάποιες διαφημίσεις δεν είναι κατάλληλες για παιδιά και άπειρους χρήστες. Είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε το Ad filtering ως προεπιλογή σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς. Αν προγράμματα Ad filtering ήταν περισσότερο δημοφιλής, πολλές online απάτες, θα ήταν πολύ δυσκολότερο να εκτελεστούν. Τέλος στης απάτες στυλ « Αποκτήστε ένα iPhone », που δελεάζουν τη γιαγιά σας. Και χωρίς παραπλανητικά κουμπιά Download :)
• Θα προσπαθήσουμε να ενταχτεί το Ad filtering στα σχολεία και πανεπιστήμιο σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το χρησιμοποιούν επειδή δεν το γνωρίζουν. Αυτό μπορεί να αλλάξει .
• Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα τυποποιημένα πράγματα – SEO προώθηση ιστοσελίδων, Facebook μάρκετινγκ, άλλα social media , άρθρα παντού πλήρες πακέτο δράσεων.

Εάν έχετε φτάσει να διαβάζεται μέχρι εδώ, είστε ο ήρωάς μου και σας είμαι ευγνώμων. Αν μοιράζεστε αυτό το άρθρο, θα έχουμε μαζί την ευκαιρία να γίνουμε ισχυρότεροι σε αυτήν την άνιση μάχη. Το μέλλον του SEO εξαρτάται από εσάς :)

Ας διευκρινίσω εδώ ότι το uBlock κρύβει όλες της διαφημίσεις. Πολλές βουλγαρικές εταιρείες προσδοκούν έσοδα σχεδόν αποκλειστικά από της διαφήμιση και το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να δούμε αυτά τα έσοδα να μειώνονται έστω και κατά μια δεκάρα. Μαζί τρώμε και πίνουμε σε ένα τραπέζι , και προσπαθούμε να βοηθιόμαστε καθημερινά, και ακόμη και αν έχετε μόνο μία διαφήμιση Adsense στα σαιτ σας εμείς δεν θέλουμε να χάσετε τα έσοδα σας. Δεν είναι αυτή η ιδέα μας. Άλλωστε τα έσοδα της Google στη Βουλγαρία είναι ασήμαντα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Όμως εκτός Βουλγαρία θα χτυπήσουμε πραγματικά τα έσοδα της Google με όλη τη δύναμη την οποία έχουμε. Το μέγεθος που έχει το Adwords μας επιτρέπει να μειώσουμε με δις τα έσοδα της Google.

Γι ‘αυτό σας καλώ , ακόμη και αν χρησιμοποιείτε ως κανάλι διαφήμισης το Adwords η καμπάνια μας δεν στρέφεται εναντίον σας και μπορούμε να σας βοηθήσουμε ! Προωθήστε το uBlock εκτός Βουλγαρίας, όπως και την αγγλική έκδοση του Karakehayov.com – όσο περισσότεροι άνθρωποι δούνε και διαβάσουν την ιστορία μας σε blogs, forums, η κοινωνικά δίκτυα, τόσο το καλύτερο. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε, και τα πιθανά οφέλη από μια επιτυχημένη επίθεση ενάντια στο μονοπώλιο της Google θα είναι ανυπολόγιστα, όχι μόνο για την κοινότητα SEO, αλλά για τους εμπειρογνώμονες conversion, ακόμη και για τους απλούς ανθρώπους .

Ας τους ταρακουνήσουμε δυνατά

Αν το διάγγελμα μας φτάσει σε εκατομμύρια ανθρώπους ίσως καταφέρουμε να πείσουμε την Google να ανοίξει διάλογο και τελικά να βελτιώσει το σύστημα των κυρώσεων και αναθεωρήσεων, αντί να μας δίνει αυτοματοποιημένες απαντήσεις χωρίς ουσία και σημασία.. Και πάνω απ ‘όλα χρειαζόμαστε ένα σύστημα στο οποίο θα πρέπει να ενεργούν με περισσότερη υπευθυνότητα, ακόμη και στα μικρά προβλήματα που ενδιαφέρουν μια μικρή επιχείρηση που δεν άλλη επιλογή για να επιβιώσει εκτός από την οργανική κίνηση από το Google.

Παρόλου που τώρα είμαστε οικονομικά κατεστραμμένοι, ένα τέτοιο μεγάλο επίτευγμα θα σήμαινε τα πάντα για μας. Για να σας :) Επίσης, θα ήμουν πολύ ευτυχής αν εκφράσετε την υποστήριξή ( ή κριτική σας ) στα σχόλια.

Kalin Karakehayov, επικεφαλής μιας μικρής ανεξάρτητης Βουλγαρικής ομάδα SEO.

Kalin Karakehayov

Μπορείτε να με βρείτε στο:
https://www.facebook.com/karakehayov
https://plus.google.com/u/0/+KalinKarakehayov
https://www.linkedin.com/in/karakehayov
https://twitter.com/Karakehayov

zaekyt@gmail.com (email και Paypal email – στην απίθανη περίπτωση που θέλετε να δωρίσετε κάτι για τον σκοπό μας, αν και είναι καλύτερα να δωρίσει τα χρήματα που θέλετε σε ασθενείς η παιδιά που λιμοκτονούν Ωστόσο, αν το κάνετε 100% τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να διαδοθεί αυτό το μήνυμα και να προωθηθεί το φιλτράρισμα διαφημίσεων – μπορεί να μας πει ποια προτιμάτε στο σημείωμα στο Paypal).

Σας ενθαρρύνω να το αντιγράψετε αυτό παντού :) Κανένα πνευματικό δικαίωμα.

#SEO #Webmaster #Google #CrowdDefunding

Supported by Tool.Domains